Toch onderzoek naar ‘wietcrimineel' Patrick B, die 116 garageboxen in Den Bosch mocht bouwen

22 januari 2015 om 14:08
nl
Het college in Den Bosch gaat alsnog een onderzoek instellen naar het handelen van ‘wietcrimineel’ Patrick B. uit Den Bosch. In december stelde Omroep Brabant aan de kaak dat de 46-jarige B., die volgens de gemeente Gilze en Rijen betrokken is bij meerdere professionele wietkwekerijen, in Den Bosch een vergunning heeft gekregen om 116 garageboxen te bouwen.
Geschreven door

Patty Hamerslag, raadslid voor de SP, stelde naar aanleiding van het onderzoek van Omroep Brabant vragen aan het college. In de antwoorden op die vragen is nu te lezen dat er mogelijk ook nog een beroep wordt gedaan op een zogenaamd Bibob-onderzoek.
De wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur moet er voor zorgen dat aanvragers of houders van vergunningen worden getoetst door een landelijk bureau. Eerder werd dit in deze zaak, door de gemeente Den Bosch niet gedaan.
LEES OOK: Hoe het geld uit de onderwereld vermengd raakt met de bovenwereld
Voorkomen van waterbedeffectVerder staat er in de antwoorden op vragen van Hamerslag dat er gewerkt wordt aan het beleid om een ‘waterbedeffect’ in de regio te voorkomen. In de praktijk bleek dat de gemeente Gilze Rijen er alles aan deed om van Patrick B. af te komen, maar hij in Den Bosch wel gewoon een vergunning kreeg voor de bouw van de garageboxen.
In de antwoorden staat dat men in de toekomst wil voorkomen dat de gemeente criminele personen en organisaties faciliteert. Dit kan voorkomen worden door vaker een toets uit te voeren naar de integriteit van bedrijven en personen waarvan het vermoeden van criminele activiteiten bestaat.Burgemeester Rombouts is voorzitter van een regionale werkgroep die nog eens goed gaat kijken naar het gebruik van Bibob.
1,5 jaar celstraf geëist tegen Patrick B.Dinsdag vroeg het OM nog om een celstraf van 18maanden voor Patrick B. Hij wordt ook verdacht van het op grote schaal maken, invoeren en verkopen van illegale dvd’s. De dvd’s waarin gehandeld werd, staan bekend onder de naam Masterbox. Dit was een maandelijks verschijnende bundel met hierin elf dvd’s met de nieuwste films en series en één cd met de nieuwste muziek daarop. De Bosschenaar was aan het eind van de vorig eeuw ook al verantwoordelijk voor het uitbrengen van de illegale Hit Explosion-cd’s.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.