Stipe Perica neemt afscheid van selectie, maar NAC weet officieel van niets: 'Heel raar'

22 januari 2015 om 16:24 • Aangepast 21 november 2020 om 20:26
nl
Aanvaller Stipe Perica heeft donderdagochtend afscheid genomen van de NAC-selectie. De Kroatische spits zet zijn carrière voort in Italië, waarschijnlijk bij Udinese. Opvallend is dat NAC nog helemaal niets heeft vernomen van Chelsea, waar Perica onder contract staat. "Hij wist zelf nog niet waar hij heen gaat", zegt technisch directeur Rutjes.
Profielfoto van
Geschreven door

Perica staat nog onder contract bij Chelsea en speelt dit seizoen op huurbasis voor NAC. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen bij NAC. Vorig jaar scoorde hij zes doelpunten in 25 wedstrijden voor de Bredase club.

Wachten op privacy instellingen...

Heel raarTechnisch directeur Graeme Rutjes was verrast door de actie van Stipe Perica. Nadat hij hoorde dat de Kroaat in de kleedkamer aan een afscheidsrondje bezig was, snelde hij er naar toe. Van de broodheer van Perica, Chelsea, heeft NAC tot op heden nog niets vernomen over een vertrek uit Breda.
"Heel raar, ja", zegt Rutjes. "Stipe zei: 'I am leaving, I am gone'. Hij zei dat hij naar Italië gaat, maar nog niet naar welke club. Wij zijn nog in het ongewisse. Van Chelsea hebben we nog niets gehoord. Ik ben zelf maar gaan bellen, maar kreeg geen contact. Alleen zijn zaakwaarnemer zei dat hij inderdaad naar Italië gaat. Ik wil wel van Chelsea weten wat er allemaal gebeurt."
Driver's seat"Het is duidelijk dat wij niet in de driver's seat zitten", zegt Rutjes. "Maar dat heb ik al vaker aangegeven, in die positie zitten we helaas niet met NAC. Chelsea betaalt alles, zijn complete salaris. Dus zij bepalen, daar komt het op neer."
Rutjes legt uit hoe het werkt. "Aan de achterkant zullen ze Stipe wel bij een club aan het onderbrengen zijn. Hij wil weg bij NAC en Chelsea zal hem wel niet op de bank willen zien zitten bij ons. Zeker niet als ze bij een andere club nog voor een half jaar een paar ton huur kunnen krijgen. Hij zal wel naar Bari, Udinese of Parma gaan ofzo. Het is nogal een verhaal, ja. Vandaar dat ik van Chelsea wil weten wat er allemaal gebeurt", aldus Rutjes.
Eerder vertrokken Kingsley Boateng en Isak Ssewankambo al uit Breda omdat ze het niet meer zagen zitten. Ook hen kon geen strobreed in de weg worden gelegd. Nu Perica vertrekt, gaat NAC op zoek naar extra versterkingen voor de basiself.
Versterkingen Chelsea betaalde weliswaar het salaris van de Kroaat, maar NAC kan wellicht het geld gebruiken dat het bespaart met de boeteclausule die de Engelse club met NAC was overeengekomen als Perica geen twintig wedstrijden in de basis zou starten. NAC hoeft dat geld nu niet te betalen.
Het gat dat Perica achter laat wordt opgevuld door Guyon Fernandez die in de winterstop naar Breda werd gehaald. Fernandez is ook de eerste keus van NAC-trainer Robert Maaskant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.