'Arrestatie voor liquidatie Mahlerstraat Tilburg lijkt doorbraak serie moorden onderwereld'

TILBURG - De politie heeft een 39-jarige man in zijn cel opgepakt voor de liquidatie van Hakki Yesilkagit in de Mahlerstraat in Tilburg in 2006. De liquidatie is een van de zeven moorden die een getuige in het huidige Endstra-proces heeft omschreven. De aanhouding kan een belangrijke doorbraak zijn in de onderzoeken naar een reeks liquidaties in de onderwereld. Dat meldt de Telegraaf.
De 48-jarige Turk Yesilkagit werd op 23 juni 's nachts doodgeschoten in zijn auto. Dat gebeurde vlak nadat hij was aangekomen bij zijn huis in de Mahlerstraat in Tilburg. De politie slaagde er tot nu toe niet in de zaak rond te krijgen.

Willem Endstra
Verdachte Murat K. werd woensdag meerdere keren genoemd in het strafproces rond de moord op vastgoedmagnaat Willem Endstra. Volgens de getuige zou K. hierin een belangrijke rol hebben gespeeld. De getuige verklaarde eerder bij de politie dat een groep criminelen verantwoordelijk zou zijn voor in totaal zeven liquidaties.

De verdachte maakte volgens getuige Hidir K. deel uit van de organisatie die werd aangestuurd door Willem Holleeder en Dino Soerel. Murat K. zou hebben geweten dat Endstra maandenlang werd geobserveerd. Ook was bij hem bekend wie de auto's regelde die bij de liquidaties werden gebruikt.

Getuige vriend Murat K.
De getuige was bevriend met Murat K., maar liep over naar justitie omdat hij voor zijn leven vreesde.

Waarvoor Murat K. momenteel vastzit, is onduidelijk. Mogelijk gaat het om een poging tot doodslag. Politie en justitie zwijgen over verdere details. Mogelijk brengt het OM vandaag meer naar buiten, aldus de Telegraaf.