Bijna twee miljoen euro nodig voor verhelpen lekkages Chasséparking in Breda

22 januari 2015 om 19:00
nl
Het gemeentebestuur van Breda vraagt de gemeenteraad om akkoord te gaan met het beschikbaar stellen van bijna twee miljoen euro om de problemen met lekkages in de parkeergarage bij het Chassé Theater te verhelpen.
Geschreven door

De parkeergarage heeft al sinds de oplevering in 2002 last van scheuren en lekken. Uit onderzoek blijkt een structurele oplossing mogelijk, zegt het college van B&W, maar daarvoor is 1.765.000 euro nodig.
Om de problemen op te lossen, moet een groot aantal voegen dat is aangebracht om uitzetting en krimp op te vangen, afgedekt worden met een waterdicht vlies.
Kans op betonrot voorkomenVolgens het gemeentebestuur is het belangrijk dat dit snel gebeurt 'om de kans op betonrot en daarmee hoge vervolgschade te voorkomen'.
Op het dak van de garage ligt een openbaar plein dat op verschillende plekken verzakt is. De verzakkingen hebben volgens het onderzoek geen relatie met de lekkages, maar het gemeentebestuur wil het liefst meteen ook de verzakkingen aanpakken en vraagt daarvoor 270.000 euro.
OntwerpfoutenDe gemeenteraad heeft nog niet aangegeven of ze akkoord gaat met de plannen van het college. De problemen met scheuren en lekkages zijn volgens onderzoek te wijten aan ontwerp- en uitvoeringsfouten in combinatie met bezuinigingsmaatregelen.
Het gemeentebestuur zegt dat er voor die fouten niemand aansprakelijk is te stellen, omdat daar te weinig juridische grond voor is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.