Video

Meisje (15) gebruikt xtc op Sint-Janslyceum Den Bosch, wordt les uit gestuurd en geschorst

22 januari 2015 om 20:19
nl
In een MAVO-4-klas van het Sint-Janslyceum in Den Bosch heeft een meisje xtc gebruikt. Dat laat de school weten in een brief aan de ouders. Het 15-jarige meisje is geschorst nadat een docent zag dat ze zich vreemd gedroeg.
Geschreven door

Op internet en in WhatsApp-groepen van leerlingen circuleert een filmpje dat gemaakt is van het meisje. De school vraagt leerlingen om dat filmpje te verwijderen en niet verder te verspreiden.
Het meisje kwam aan de pil via 'een vriend’. Ze wilde de drugs gebruiken tijdens het schoolgala, volgende week zaterdag. Maar eerst wilde ze even uitproberen hoe ze zou reageren op het pilletje.
Docent merkte gedrag opOm te beginnen nam ze een stukje van de pil. Toen ze daar niets van merkte, slikte ze nog wat extra door. Dat had wel effect. Zo erg zelfs dat de docent merkte dat ze onder invloed was.
Eenmaal bij de conrector ontkende ze dat er iets met haar aan de hand was. Pas toen haar moeder, die haar op school kwam ophalen, met haar gesproken had, bleek dat ze xtc had gebruikt.
Meisje geschorstHet meisje werd geschorst. Ook op woensdag mocht ze niet op school komen. Omdat ze eindexamenkandidate is, werd ze daarna wel weer toegelaten op school. Ze moet zich immers wel voor kunnen bereiden op de komende toetsweek.
De school schrikt van het voorval en gaat tijdens het komende gala extra goed letten op het gebruik van drugs, zo staat in de brief. Het Lyceum hoopt dat ouders hun kinderen op het hart drukken geen pillen te gebruiken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.