Oud-Willem II'er Dennis Schulp speelt Footgolf tegen NAC-supporter: 'Willem II heeft de beste ploeg'

24 januari 2015 om 18:13
nl
De één speelde ooit Champions League met Willem II, de ander is de beste footgolfer van Nederland én NAC-supporter. Ter voorbereiding op De Derby spelen Dennis Schulp en Sam van Bracht een potje Footgolf. "NAC vliegt er echt niet uit."
Geschreven door

Het dollen kan beginnen. Sam van Bracht uit Breda roept dat ie geen druk voelt, terwijl de in Tilburg woonachtige Dennis Schulp zichzelf even in de underdogpositie manoeuvreert. "Die Sam is de beste van Nederland. Hij is zwaar favoriet."
Beste van NederlandZe kennen elkaar, Schulp en Van Bracht, uit de wereld van het footgolf. Sam van Bracht staat in die snel groeiende sport inmiddels nationaal bovenaan. "Ik pakte veel punten op een buitenlands toernooi en nu sta ik bovenaan in de ranking. Maar ik durf mezelf nog niet de beste van Nederland te noemen."
Dennis Schulp speelde ooit op het allerhoogste niveau, in de Champions League met Willem II. Nu is hij uit de voetbalwereld. "Ik heb een eigen fitnessstudio midden in Tilburg. We begeleiden ruim honderd mensen per week."
De DerbyZondag speelt NAC tegen Willem II. Schulp en Van Bracht zijn het niet eens over de uitslag. "NAC speelt een derby dus dat geeft extra energie. NAC houdt drie punten heerlijk in Breda", zegt Van Bracht. Schulp lacht minzaam. "Willem II heeft nu gewoon meer punten en ook een betere ploeg. Het worden drie Tilburgse punten", oordeelt de geboren Amsterdammer.
Toch hebben de Bredanaars de punten het hardste nodig, in de strijd tegen degradatie. Maar zelfs Schulp denkt niet dat de ploeg eruit vliegt. "NAC degradeert niet. Echt niet. Beloofd. Dordrecht vliegt er uit."
FootgolfAls we afgaan op het onderlinge potje tussen Schulp en Van Bracht worden we overigens niks wijzer. De mini NAC-Willem II in het Footgolf eindigt in een evenwichtige puntendeling: 16-16.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.