Een stage om je tanden in te zetten, student uit Eerde gaat koningscobra's in Thailand bestuderen - Omroep Brabant
Video

Een stage om je tanden in te zetten, student uit Eerde gaat koningscobra's in Thailand bestuderen

23 januari 2015 om 11:26
nl
Je moet maar durven. De hele dag achter koningscobra's aanlopen. De 19-jarige Jory van Thiel uit Eerde gaat dit de komende drie maanden doen als onderdeel van een stage in Thailand.
Geschreven door

"Ik ben altijd al gek op dieren geweest", zegt Jory. Om uiteindelijk iets met dieren te doen is het slim om je te specialiseren. "Voor mij werden dat reptielen en amfibieën. En dan vooral slangen. Ik ben gefascineerd door die beesten, ze zijn echt gaaf."
Hele dag in jungle lopenJordy studeert Eco en Wildlife Management bij Helicon in Geldermalsen. Via via vond hij de stageplaats in Thailand. "Ik ga er onderzoek doen naar het gedrag van koningscobra's", vertelt Van Thiel.
"Die cobra's hebben ooit een zender gekregen. Ik loop dan de hele dag door de jungle met een antenne om te kijken waar de cobra's zitten. Wat als de batterij moet worden vervangen. Dan proberen we ze heel voorzichtig te vangen. Met handschoenen en speciaal gereedschap. Vervolgens stoppen we ze in een zak of doos en dan worden dan de batterijen verwisseld." Onderzoekers zijn al twee jaar in Thailand het gedrag van slangen aan het bestuderen. Als ze weten hoe slangen zich verplaatsen en waar ze vooral zitten kunnen in de toekomst slangen en mensen beter naast elkaar leven.
'Slapeloze nachten bezorgd'Jordy vertrekt maandag. Hoe reageerden ze thuis op zijn plannen? "Mijn vader vindt het supergaaf. Mijn moeder vindt het vooral leuk voor mij, maar ik heb haar wel wat slapeloze nachten bezorgd. Ik heb haar wel gezegd dat veiligheid altijd voorop staat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.