Twee Brabantse genomineerden Appeltjes van Oranje: Dress for Success droomt van make-over-bus

22 januari 2015 om 20:39
nl
Dress for Success Eindhoven is net als het project 'Voor elkaar, Met elkaar' van Stichting Tientjes uit Breda nog in de race voor een Appeltje van Oranje. Jaarlijks bekroont het Oranje Fonds met deze prijs drie sociale initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. Voor de drie 'appeltjes' zijn elf organisaties genomineerd.
Geschreven door

Dress for Success Eindhoven steunt werkzoekenden met een minimuminkomen met professioneel presentatieadvies en representatieve kleding. Zodat zij zich bij een sollicitatie goed kunnen presenteren.  
Aan het winnen van een Appeltje van Oranje is een geldbedrag van vijftienduizend euro verbonden. En wat Dress for Success hiermee wil doen, weet coördinator Bertine Oudesluijs nu al. “We dromen van een bus waarin we werkzoekenden presentatie-advies en een make-over kunnen geven”, legt ze uit.
Naar de mensen toe“Nu komen mensen hiervoor naar onze winkel aan de Marconilaan in Eindhoven. Maar voor werkzoekenden die in de dorpen om Eindhoven wonen, is dit toch wat moeilijker. Als we nu een make-over-bus zouden kunnen aanschaffen dan kunnen wij gemakkelijk naar iedereen toe.”
En met vijftienduizend euro zou deze droom volgens Bertine Oudesluijs dus zomaar werkelijkheid kunnen worden. Aan de nominatie is overigens al een bedrag van 2500 euro verbonden.
Stichting TientjesEen bedrag dat ook de Stichting Tientjes uit Breda dus heeft verdiend. Tientjes zet zich in om mensen met minder geld te prikkelen en uit te dagen om werk te maken van hun passie en daar zo mogelijk geld mee te verdienen.
De drie Appeltjes van Oranje worden op 21 mei uitgereikt door niemand minder dan koningin Máxima. Een dag waar Bertine Oudesluijs nu al naar uitkijkt. Want of Dress for Success nu wint of niet een bezoekje aan Paleis Noordeinde ligt voor alle genomineerden in het verschiet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.