Mogelijke gijzeling woning Michiel de Ruyterweg in Vught blijkt loos alarm

22 januari 2015 om 23:51
nl
Een arrestatieteam van de politie is donderdagavond een woning binnengevallen aan de Michiel de Ruyterweg in Vught. Er zou namelijk sprake zijn van een mogelijke gijzeling. Later bleek het om loos alarm te gaan, liet de politie donderdagnacht weten.
Geschreven door

De politie had rond kwart voor elf 's avonds haar handen vol aan de vermeende gijzeling. Vanaf die tijd omsingelden agenten namelijk het huis in Vught. Terwijl bij de lokale en regionale media de eerste berichten binnen sijpelden, vroegen buurtbewoners zich af wat er nou precies gaande was.[Tweet:body:https://twitter.com/PolitieOBN/status/558384590491222016][Tweet:body:https://twitter.com/DennisWagenaars/status/558378888506908672]Agenten vallen binnen"We begrepen dat er een vrouw en haar kinderen werden gegijzeld. Vandaar dat er zoveel politie en een onderhandelaar naar de plek toe kwamen", zo verduidelijkte een politiewoordvoerder later.
Na een tijd gewacht te hebben stormden de agenten met hun kogelwerende vesten uiteindelijk het huis binnen. Ze haalden volgens onze verslaggever niet lang daarna een vrouw met kinderen uit de woning. Binnen was er niets aan de hand. Er vielen geen gewonden, merkte de politie later op.
Niemand opgepaktHet arrestatieteam pakte niemand op. De agenten vertrokken zodra bleek dat het om loos alarm ging. Onze verslaggever, die ter plekke was en alles dichtbij meekreeg, legde dat vast op beeld.[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=QaJhdEophT4]
Tweede actieDaarmee kwam de actie voor het publiek overigens niet ten eind. Even leek het er namelijk op dat de agenten op een nieuwe plek een andere inval wilden doen, vlakbij de Lidl. Daarover kwamen namelijk berichten binnen. Uiteindelijk bleek ook daar niets aan de hand. [Tweet:body:https://twitter.com/RonMagnee/status/558403021047336960]Tijdens de actie stonden er een traumahelikopter en drie ambulances paraat. Volgens de politie was dit uit voorzorg. De traumahelikopter vertrok rond middernacht weer, waarmee de rust in Vught wederkeerde. [Tweet:body:https://twitter.com/huismanmarcel/status/558400154261544960]Onderzoek in volle gangDe politie zegt nog te onderzoeken waar de melding van de mogelijke gijzeling vandaan kwam. Ze verwacht daarover later vrijdag meer te kunnen melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.