Verraderlijke gladheid voorspeld voor vrijdagnacht: KNMI geeft code oranje

23 januari 2015 om 17:15
nl
Het koude weer van de afgelopen dagen zet zich nog heel even door. Dat meldt MeteoGroup. Vrijdagnacht zal het licht gaan vriezen en gaat het ijzelen. West-Brabant moet dan vanaf twee uur 's nachts rekening houden met ijzel. Daarna breidt het zich snel uit naar het oosten. Weervrouw Moniek Wulms van Meteo Groep spreekt over een 'spannende nacht'.
Geschreven door

Vrijdagavond is het nog droog. In de loop van de nacht volgt vanuit het westen een mix van ijzel en natte sneeuw. Dat kan volgens het KNMI gevaarlijke situaties opleveren, vandaar de afgegeven code oranje.  Weervrouw Monique Wulms van Meteo Groep roept vanwege de gevaarlijke gladheid mensen op om eerder naar huis te gaan. "Tegen dat ijslaagje dat op de wegen komt te liggen, valt bijna niet op te strooien."
Einde van zaterdagochtend pas voorbijOok zaterdagochtend is er nog sprake van verraderlijke gladheid. MeteoGroup verwacht dat pas tegen het einde van de ochtend de problemen voorbij zijn.
Het is de afgelopen jaren niet vaak gebeurd dat het langdurig geijzeld heeft. Het verraderlijke van ijzel is tweeërlei. Ten eerste is de laag ijs die zich vormt niet of nauwelijks zichtbaar. Ten tweede vermindert ijzel de werking van het strooizout.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.