Video

Loodsen en schoolplein gezocht voor Boulevard in Den Bosch: 'Theatermakers hebben ruimte nodig'

23 januari 2015 om 10:03
nl
Gevraagd: geschikte locaties voor voorstellingen van Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Ze moeten groot genoeg zijn én in de binnenstad of in een wijk liggen. En je krijgt er als eigenaar wat voor terug.
Geschreven door

Medewerkster Tessa Smeulders van hét zomerevenement bij uitstek in Den Bosch is vooral op zoek naar een grote loods of schuur van 25 tot 40 meter. “Theatermakers hebben deze ruimte gewoon nodig. Ze maken meestal grote voorstellingen”, legt Smeulders uit.
'Sfeer van puberschool'“Verder zijn we specifiek op zoek naar een school voor middelbaar onderwijs. Met een grote aula en een groot schoolplein. Een regisseur is namelijk bezig met een stuk dat over zijn klas op de middelbare school gaat. De sfeer van een puberschool wil hij graag als meerwaarde laten doorklinken in zijn voorstelling. Uiteraard bezoeken we van tevoren de aangedragen speelplekken om te kijken of de sfeer past bij wat theatermakers willen. Of er een match te maken valt. Zo werken we overigens al jaren samen.”
'Voorstelling gratis bijwonen'De liefde hoeft niet van één kant te komen. Mensen die ruimte voor een speelplek beschikbaar stellen, mogen volgens Smeulders de voorstelling in hun pand gratis bijwonen. “En natuurlijk kunnen we als organisatie publicitair veel betekenen voor de eigenaars van een school of een bedrijf. Bovendien kun je later zeggen dat Festival Boulevard bij jou te gast is geweest.”
O ja, Festival Boulevard wordt dit jaar gehouden van 6 tot en met 16 augustus. Tessa Smeulders kan nauwelijks wachten op de reacties die ze binnenkrijgt op[email protected].

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.