Spandoek op A27 vanwege NAC-Willem II: 'Jelle kan zijn eigen ballen niet in bedwang houden'

23 januari 2015 om 11:26
nl
Bij een brug over de A27 bij Oosterhout is vrijdag een spandoek opgehangen met de tekst 'Jelle kan zijn eigen ballen niet in bedwang houden'. Het spandoek is opgehangen door Tilburgse supporters in aanloop naar de Brabantse derby NAC-Willem II die zondagmiddag op het programma staat. De tekst op het spandoek is een referentie naar een vermeende affaire van NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar.
Geschreven door

Het spandoek heeft vrijdagochtend kort op de brug gehangen. Inmiddels is het weer weggehaald. Normaal is op de brug de tekst 'NAC de parel van het Zuiden' te lezen. Dat is inmiddels gewijzigd in de tekst: 'NAC de homo's van het Zuiden'.
Ludieke actieOp de Willem II-fansite Tilbo.com is te lezen dat het spandoek deel uitmaakt van een ludieke actie van team Zojaaah. Dit Tilburgse 'actieteam' voert al jaren acties rond de derby NAC-Willem II.
De laatste jaren ging het vaak mis tussen supporters van Willem II en NAC. Zo hebben supporters van Willem II in 2013 het trainingscomplex van Breda beklad. Supporters van NAC namen toen wraak door de site van Willem II te hacken.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.