IJskathedraal van TU/e studenten niet op tijd klaar: 'Ach, echte Sagrada Familia is ook nog niet af'

23 januari 2015 om 12:55 • Aangepast 24 april 2020 om 22:49
nl
Een tegenvaller voor de studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. De ijsversie van de wereldberoemde Sagrada Familia die ze bouwen in Finland, komt op korte termijn niet af. Het werk wordt zaterdag onvoltooid opgeleverd.
Geschreven door

Het team heeft in Finland tegenslagen gehad zoals warm weer. Projectleider Arno Pronk reageert daarop erg luchtig. Volgens hem is het echte bouwwerk van de bekende  architect en kunstenaar Antoni Gaudi ook nog steeds niet af.
Dat het karwei nog niet af is, wil volgens de bouwers niet zeggen dat het is mislukt. Volgens de studenten hebben ze in Finland de hoogste ijstoren ooit gemaakt. Bovendien zijn er plannen om over een tijdje terug te gaan en er verder aan te werken. De bedoeling is dat de hoogste toren 30 meter hoog wordt. Vrijdag was er sprake van een hoogte van 21 meter.
Mix van ijs en houtvezelsBij het bouwen wordt Pykrete gebruikt, een mix van ijs en houtvezels. Door die vezels wordt het ijs sterker. Maar vooral door het warme weer in het begin kwam het ijs niet in de juiste conditie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.