Gastmoeder uit Oosterhout vervolgd voor doodschudden baby - Omroep Brabant

Gastmoeder uit Oosterhout vervolgd voor doodschudden baby

23 januari 2015 om 13:12
nl
Een 42-jarige gastmoeder uit Oosterhout wordt beschuldigd van doodslag omdat ze een oppasbaby zou hebben doodgeschud. Justitie in Breda heeft dat vrijdag gezegd naar aanleiding van het begin van de strafzaak tegen de vrouw volgende week vrijdag.
Geschreven door

De zaak is niet eerder naar buiten gebracht omdat er eerst allerlei onderzoeken zijn geweest naar de oorzaak van de dood van het vier maanden oude jongetje. "Die onderzoeken hebben lang geduurd", zei een woordvoerster vrijdag.
Baby in 2013 overledenDe baby overleed in de zomer van 2013, een week na het vermeende geweld door de gastmoeder. Dat geweld was op 17 juni 2013. Justitie gaat nog niet in op de nadere details. "Hoe het precies is gegaan, willen we tijdens de rechtszaak presenteren", aldus de woordvoerster.
Ook advocaat Barry van de Luijtgaarden die de gastouder bijstaat, wil nog niet reageren. Dat het een gevoelige kwestie is, staat vast. In de Oosterhoutse wijk Strijen reageren moeders op straat geschrokken.
Verschrikkelijk dramaEen enkeling kent het verhaal van dichtbij. Zoals een collega-gastmoeder. Volgens haar is het in de eerste plaats een verschrikkelijk drama voor de ouders van de baby, maar is het ook heel erg voor de gastouder zelf.
"Ik ken haar als een heel leuke vrouw, zeer ervaren als gastouder", vertelt de vrouw aan Omroep Brabant. "Het is heel, heel erg, echt een tragedie, maar ik geloof niet dat het verhaal van het doodschudden klopt. Justitie maakt nu onterecht een crimineel van haar. Ik hoop dat goed wordt uitgezocht wat er echt is gebeurd."
De gastouder is inmiddels met haar werk gestopt.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.