Valse melding gijzeling in Vught: man (36) en vrouw (33) uit Den Bosch aangehouden

23 januari 2015 om 13:11
nl
Een man (36) en een vrouw (33) uit Den Bosch zijn donderdagavond en -nacht aangehouden vanwege de valse melding van een gijzeling donderdagavond in een huis Vught. Dat laat de politie weten. De vrouw deed de valse melding. De man zat in een auto bij de haar huis.
Geschreven door

De twee aangehouden verdachten zouden elkaar kennen. Vermoedelijk zou het gaan om een conflict in de relatiesfeer.  
De politie nam de melding dat een man met een vuurwapen in Vught werd gesignaleerd donderdagavond hoog op. In de woning in de Michiel de Ruyterweg in Vught zouden een vrouw en haar twee dochters worden gegijzeld.
De melding kwam rond kwart voor tien binnen. De politie besloot daarop geen risico te nemen en zette onder meer een arrestatieteam en een onderhandelaar in.
Twee aanhoudingen in Den BoschToen de politie donderdagavond onderweg was naar de woning van de vrouw in Den Bosch die de melding deed, kwamen ze in een auto bij haar woning de man tegen die in de melding werd omgeschreven. Deze 36-jarige man uit Den Bosch is vervolgens rond kwart voor elf aangehouden.
Daarna is de 33-jarige vrouw in de woning opgepakt. Dit gebeurde donderdagnacht rond kwart voor een. In de auto van de vrouw werd een vuurwapen aangetroffen.  
Kosten verhalenDe politie is van plan om de gemaakte kosten te verhalen op de vrouw die de melding deed. De man en de vrouw zitten nog vast voor verder onderzoek.      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.