Robert Braber (Willem II): 'Voor onze fans is tweede zege op NAC Breda enorm belangrijk'

23 januari 2015 om 14:10
nl
Robert Braber heeft enorm veel zin in de derby tussen Willem II en NAC Breda, komende zondag. De middenvelder van Willem II verwacht een mooie wedstrijd in zijn woonplaats Breda.
Geschreven door

Braber besliste de eerste ontmoeting tussen Willem II en NAC van dit seizoen. In Tilburg maakte hij de winnende treffer in blessuretijd. Daardoor werd het 2-1 voor Willem II.
"Derby's als deze hebben altijd iets extra's", aldus de voetballer. "En zulke wedstrijden speel ik graag. Zo vind ik het ook altijd fijn om in De Kuip te voetballen. Daar hangt ook een bijzondere sfeer."
Rivaliteit is Braber bekendDe rivaliteit tussen de fans van Willem II en NAC Breda is Braber meer dan bekend. "Dat we vorig weekeinde van Go Ahead Eagles wonnen, vonden de supporters mooi. Maar ze zeiden er gelijk bij dat we ook NAC moesten verslaan. Voor de fans is het enorm belangrijk dat we twee keer in één seizoen van de grote rivaal winnen."
Als Willem II opnieuw wint, komt NAC in grotere degradatiezorgen terecht. Braber hoopt niet dat de club uit Breda naar de Jupiler League gaat. "Dan zou de derby verdwijnen en dat is zonde. Dit zijn wedstrijden die je gewoon ieder jaar wil spelen."
De aftrap is zondag om half drie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.