Aanpassingen van straatnamen in Breda zodat ze beter te vinden zijn bij calamiteiten

23 januari 2015 om 15:19
nl
In de gemeente Breda wordt wordt een aantal grenscorrecties en veranderingen van straatnamen doorgevoerd. Op die manier hoopt de gemeente dat de hulpdiensten de locatie bij calamiteiten beter kunnen vinden.
Geschreven door

Dat gebeurt in het gebied tussen Teteringen en Breda, tussen Bavel en Breda, in de binnenstad en in Breda Zuidoost. Met bewoners en bedrijven die het direct aangaat is daarover overleg gevoerd.
Beter te vinden bij calamiteitenVolgens de gemeente zorgen de nieuwe en hernoemde straatnamen ervoor dat de straten voor hulpdiensten en bij calamiteiten beter te vinden en te bereiken zijn. Bij de wijzigingen is het veranderen van de naam van het gedeelte van de Boschstraat dat ligt tussen de Veemarktstraat, Catharinastraat en de kruising met de Vlaszak en de J.F. Kennedylaan.  Dat gaat  Gasthuispoort heten.
EvenementenzoneNa de herontwikkeling van dit gebied komen hier huizen, appartementen en bedrijfspanden. De naam verwijst naar de Gasthuispoort, waarvan nog een deel bewaard is gebleven. Het was sinds het begin van de veertiende eeuw een van de drie stadspoorten van Breda.  
Aan het Minervum, tussen de kruising van de Franklin Rooseveltlaan/Minervum en de Bavelse Berg, komt een  evenementenzone te liggen. Deze krijgt de naam Bavelseparklaan. Dat gebeurt in overleg met de Dorpsraad Bavel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.