Besluit minister Schultz over A58 en A67 op lange baan: eerst nut onderzoeken

23 januari 2015 om 16:15
nl
Het blijft voorlopig onzeker of het rijksgeld, dat bestemd was voor de Ruit om Eindhoven, naar verbreding van de snelwegen A67 en A58 gaat. Eerst moet via onderzoeken het nut hiervan worden aangetoond. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu schrijft dit aan de Tweede Kamer.
Geschreven door

Het parlement bepaalde in november dat er voorlopig niet geïnvesteerd mag worden in de ontsluiting van Eindhoven. Verbetering van de A67 en A58 was belangrijker.
Slimme maatregelen onderzocht voor A58De A58 wordt al onder de loep genomen. Dit gebeurt via het project InnovA58. Het rijk, provincie en bedrijfsleven zijn aan het bekijken welke innovatiemaatregelen mogelijk zijn om de doorstroming op deze snelweg op slimme wijze te verbeteren.
Over de A67 toont Schultz zich wat gereserveerder. Uit onder meer veiligheidsanalyses is volgens de bewindsvrouw gebleken dat deze weg ‘naar landelijke maatstaven tot nu toe niet als knelpunt’ wordt gezien. Alle ongelukken met onder meer vrachtwagens en de opstoppingen als gevolg hiervan ten spijt.
Midden dit jaar neemt de minister een beslissing. Ze meldt overigens ook dat ze gaat overleggen met de provincie Brabant. Het voorlopig afblazen van het afmaken van de Ruit was een grote tegenvaller voor provinciebestuurder Ruud van Heugten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.