Hoofdrolspeler Biemans heeft geen spijt dat hij niet op extra raadsvergadering Laarbeek was

23 januari 2015 om 15:17
nl
Theodoor Biemans, het omstreden raadslid van PNL en oud-wethouder van de gemeente Laarbeek, blijft voorlopig in de luwte. Op zijn Facebookpagina staat dat hij totaal geen spijt heeft van zijn beslissing om donderdagavond niet aanwezig te zijn bij een extra raadsvergadering.
Geschreven door

Tijdens die bijeenkomst werd burgemeester Hans Ubachs weggestemd. Biemans wordt gezien als de aanstichter van de problemen in de gemeente Laarbeek. Eerder wilde hij niet reageren op zijn afwezigheid.
'Valse manier geïnterpreteerd'“Alles wat ik zeg, doe of gedaan heb wordt de laatste tijd uit haar verband gerukt en op een valse manier anders geïnterpreteerd”, bijt en schrijft Biemans van zich af op zijn Facebookpagina. Hij zegt dat hij de afgelopen jaren ‘geheel buiten mijn weten om’ drie keer onderwerp van een onderzoek is geweest.
“Zonder dat dit ooit aan mij gemeld is of de bevindingen ooit aan mij zijn teruggekoppeld. Als sommige leugens voortaan geloofd worden, kan ik beter even de rust opzoeken. Wie wijsheid ziet als lafheid slaat de plank totaal mis.”
'Misschien wel omstreden'Biemans kan zich wel voorstellen dat zijn afwezigheid ‘misschien wel omstreden’ is. Hij vindt het prettig te vernemen dat niet alleen hij, maar ook de wethouders Joan Briels en Frans van Zeeland pas via een recent rapport van allerlei details op de hoogte zijn gebracht.
De gemeenteraad van Laarbeek besprak donderdagavond de bevindingen van een commissie. Die was ingesteld om de vertrouwensbreuk tussen Ubachs en de raad te onderzoeken. De Commissaris van de Koning kan overigens nog niet reageren op het besluit van een raadsmeerderheid om te breken met Ubachs, zo meldt zijn woordvoerder desgevraagd.
Intimiderende situatieUbachs kwam in opspraak nadat hij gelogen had over kleine zaken als het snoeien van een boom en een optreden als Sinterklaas. Hij bood hiervoor zijn excuses aan, maar verklaarde ook dat hij moest werken in een voor hem intimiderende en onveilige situatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.