Hakenkruizen bij huis van jong stel in Dongen: 'Wat een laffe actie'

23 januari 2015 om 19:21
nl
Zij is geboren en getogen in Tilburg, hij heeft een goedlopende zaak in Dongen. Rasechte Brabanders, dus. Toch deden Cansu en Mustafa vrijdagmorgen een lugubere ontdekking: bij de voordeur van het stel in Dongen lagen vier hakenkruizen. Een flauwe grap of een doelbewuste actie? "Dit is zo laf, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt."
Geschreven door

Vier uitgeprinte A4-tjes met hakenkruizen zijn het, met plakband op de stoep vastgeplakt. Een vriend zag de printjes vrijdagmorgen liggen en waarschuwde Cansu (24) en Mustafa (26).
'Roots in Turkije'Het stel heeft geen flauw idee wie de hakenkruizen er neer heeft gelegd. "Ik leef als iedere burger", vertelt Cansu. "We hebben met niemand ruzie en staan open voor alles en iedereen. Het zou een misplaatste grap kunnen zijn van een dronken iemand. Want wat is het verband tussen ons en een nazivlag? Helemaal niets. Onze roots liggen in Turkije."
Cansu wil aangifte doen bij de politie. "Enige tijd geleden zijn er twee keer grote bloempotten uit onze tuin gehaald en verderop neergezet. Het zijn gevaartes, nauwelijks te tillen. Nu denk ik, is dit dezelfde persoon?"
Camera's bij huisHet stel overweegt camera's te plaatsen bij het huis. "Ik voelde me hier altijd veilig, het is hier rustig", zegt Cansu. "Nu wordt dat van me afgepakt. Ik vind het een akelig idee. Stel dat ik die posters morgen in m'n brievenbus vind."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.