Video

'Maak me wel zorgen', slechte generale Marianne Vos in Hoogerheide voor start WK veldrijden

25 januari 2015 om 15:31 • Aangepast 21 november 2020 om 20:24
nl
Marianne Vos reed zondag in Hoogerheide een slechte generale voor de wereldtitelstrijd veldrijden volgende week in het Tsjechische Tabor. De regerend wereldkampioene uit Meeuwen eindigde als twaalfde tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. Ze had veel last van een hamstringblessure.
Profielfoto van
Geschreven door

"In de eerste ronde was ik goed weg, maar daarna moest ik gas terugnemen", vertelde Vos na de finish. "Ik heb daarna wel doorgereden, maar niet op volle toeren. Ik moet me even goed laten behandelen. Ik hoop over een paar dagen iets fitter te zijn. Zo heb ik weinig te zoeken in Tabor."
De zege in Hoogerheide ging naar de Italiaanse Eva Lechner. Sabrina Stultiens was de beste Nederlandse op de vijfde plaats. De Belgische Sanne Cant won de wereldbeker.

Wachten op privacy instellingen...


Nederlandse titelVos had al langer last van de hamstring in haar linkerbeen. Tijdens het NK veldrijden in Veldhoven, twee weken geleden, verergerden haar klachten omdat Vos veel moest lopen op het modderige parcours. Toch won ze het NK wel.
Na haar race in Hoogerheide gaf Vos toe 'zich zorgen te maken' richting het WK in Tabor. "Maar er is verder weinig aan te doen. Ik kan alleen maar hopen dat het de komende dagen beter wordt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.