Straffen voor overvallers juwelier Brabanthallen bijna hetzelfde in hoger beroep - Omroep Brabant

Straffen voor overvallers juwelier Brabanthallen bijna hetzelfde in hoger beroep

23 januari 2015 om 19:23
nl
Het viertal dat in maart 2013 betrokken was bij een overval op een juwelier in de Bossche Brabanthallen, heeft vrijdag in hoger beroep vrijwel dezelfde celstraffen gekregen als die voorheen werden opgelegd. De straffen vallen bij twee daders enkele maanden hoger uit. Bij een van de daders is de straf na het hoger beroep lager dan eerst.
Geschreven door

De 39-jarige Igor de L. uit Eindhoven kreeg aanvankelijk vijf jaar opgelegd. Daar kwam na de hogere eis vrijdag zes maanden bij.
De 43-jarige Peter V. uit Den Bosch kreeg vrijdag juist een half jaar minder en hoorde een straf van vijf jaar.
Handlanger van het drietalDe 38-jarige Dick O. uit Den Bosch moest aanvankelijk vier maanden de cel in. Hij zou handlanger van het drietal zijn geweest.
Zijn celstraf is verhoogd naar zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk. Tegen O. werd in hoger beroep veertien maanden cel geëist.
Daan C. (42) uit Sint-Michielsgestel kreeg eerst vier jaar. Die straf bleef vrijdag gelijk.
Inbraken en betrokkenheid aanslag in WaalreDe opbrengst van de juwelenroof in maart  2013 wordt geschat op zes ton. Behalve voor de juwelenroof werden de straffen ook geëist voor inbraken in Nuenen, Uden en Son, het stelen van auto's en het in brand steken hiervan.
Dick O. en Igor de L. worden ook nog altijd gezien als verdachten in de zaak van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.