Willem II doet aangifte van matchfixing: ‘We nemen krachtig afstand hiervan’

23 januari 2015 om 21:14
nl
Willem II heeft in navolging van de voetbalbond KNVB aangifte gedaan van matchfixing. Dat maakte de Tilburgse eredivisieclub vrijdag bekend in een open brief aan de supporters. "Willem II neemt krachtig afstand van matchfixing en zal, indien daar sluitend bewijs voor is, iedereen die daarbij betrokken is toegang tot de club weigeren en royeren'', schrijft de leiding.
Geschreven door

De Volkskrant onthulde vorige week dat tijdens het seizoen 2009-2010 zeker twee wedstrijden van Willem II gemanipuleerd zouden zijn. Ibrahim Kargbo werd genoemd als spil in de zaak.
Volledige medewerkingHij zou, samen met enkele medespelers, wedstrijden hebben 'verkocht' aan Aziatische goksyndicaten. Kargbo ontkent iedere betrokkenheid. Ook voormalige Willem II-spelers Jan-Arie van der Heijden en Maron Pereira zeggen niets af te weten van omkoping van medespelers.
Justitie heeft de zaak in onderzoek, net als de zogeheten integriteitseenheid van de KNVB. "Uiteraard zullen wij volledige medewerking verlenen om de waarheid op tafel te krijgen'', aldus Willem II.
Matchfixing?Matchfixing is het bewust manipuleren van een wedstrijd. Spelers en of scheidsrechters worden daarbij omgekocht om tot een bepaald resultaat te komen. Hierop wordt dan bij wedkantoren veel geld ingezet.
De gedachte dat een voetbalwedstrijd gemanipuleerd kan worden door matchfixers, bederft het kijkplezier, vindt ruim tachtig procent van de Brabanders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.