Nispenaar geadviseerd Jemen te verlaten door dreiging aanslagen: ‘Trek mij hier niets van aan’

23 januari 2015 om 22:25
nl
Nederlanders die in Jemen wonen of werken is dringend geadviseerd het land te verlaten. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag op zijn website in een aangepast reisadvies. Abdul Hassan Ba'Alwi uit Nispen woont in Jemen, maar is niet van plan te vertrekken.
Geschreven door

Dat meldt hij aan Omroep Brabant. “We zijn al eerder geadviseerd om het land te verlaten”, licht Hassan Ba'Alwi in een korte reactie toe. “Wel is de situatie dreigender dan de vorige keer. De situatie in hoofdstad Sana’a is slecht.”
Nispenaar is 'veilig'In het Arabische land verblijven naar schatting dertig tot veertig landgenoten. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is de situatie in Jemen explosief. In Aden, de kuststad in het zuidoosten van het land waar Hassan Ba'Alwi woont, zou het ‘relatief rustig’ zijn.
De Nispenaar volgt de ontwikkelingen in de Jemen natuurlijk op de voet. “Afgelopen weken hebben de Houthi's een groot gedeelte van het noorden weten te veroveren. Deze week nog hebben ze het presidentieel paleis omsingeld.”
Verhoogd risico op aanslagenDonderdag trad president Abd-Rabbu Mansour Hadi van het toch al stuurloze Jemen af. Ook de regering nam ontslag. “Dat vind ik heel onverstandig van de president”, stelt Hassan Ba'Alwi. In heel het land heerst politieke onrust.
“Er is een verhoogd risico op terroristische aanslagen en ontvoeringen'', aldus Buitenlandse Zaken. Volgens het ministerie zijn er gebieden waar mijnen liggen. Het risico om met gewelddadigheden te worden geconfronteerd is groot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.