Spookdoelpunt nekt RKC tegen NEC: 'Ik tikte de bal voor de doellijn weg'

24 januari 2015 om 00:02
nl
Een nieuwe stunt. Daar hoopte RKC vrijdagavond op. Vorige week werd nummer twee Roda JC met 3-0 opzij gezet. Koploper NEC moest het volgende slachtoffer worden, maar de Nijmeegse club liet zich niet verrassen. Het duel eindigde in 0-2, met dank aan een doelpunt dat volgens RKC helemaal niet viel...
Geschreven door

Na twee minuten lag de bal al in het RKC-doel. Na een misverstand tussen Collin Seedorf en Simon van Zeelst kon Anthony Limbombe op de Waalwijkse goal afgaan, maar een buitenspelsituatie voorkwam dat de 0-1 meteen op het scorebord verscheen.
'Goal niet gezien'RKC probeerde het spel te maken tegen de koploper. De ploeg speelde gedurfd naar voren. Daardoor lag er wel ruimte achter de Waalwijkse defensie. Met name Limbombe was dreigend. Sjoerd Ars werd na een pass van de rechtsbuiten echter afgeblokt en Christian Santos schoot - nadat RKC-keeper Arjan van Dijk een voorzet van Limbombe precies voor zijn voeten tikte - de bal naast.
RKC was een paar keer dreigend via Malcolm Esajas en Gianluca Maria, maar doelman Joshua Smits was hen net te vlug af. Na een halfuur opende Santos de score voor NEC. Limbombe was weer de aangever en via Maikel Verkoelen belandde de voorzet voor de voet van Santos, die simpel binnenschoot. "Mike verwachtte dat de bal over hem heen zou vallen", zag middenvelder Simon van Zeelst. "Maar de bal kwam precies op zijn achterhoofd. Zo kom je lullig op 0-1."
Vlak voor rust maakte Sjoerd Ars er 0-2 van. Tenminste, scheidsrechter Erik Braamhaar wees naar de middenstip. "Maar ík heb die goal niet gezien hoor", vertelde RKC-doelman Arjan van Dijk na afloop. "Ars kopte de bal op mijn voet. Ik lag op de lijn en volgens mij tikte ik de bal ook voor de lijn weg." RKC voetbalde na die 'goal' ook gewoon door. "Niemand had het idee dat die bal zat", legde middenvelder Van Zeelst uit. "We waren verbaasd dat de scheidsrechter dit doelpunt telde."
'Klinkende zege'Meteen na rust had Jasper Waalkens het duel definitief op slot kunnen gooien, maar Seedorf voorkwam met een goede sliding een open doelkans voor de middenvelder. Ook Ars was dicht bij de 0-3, maar hij draaide na een goede actie de bal net over de kruising van het RKC-doel.
RKC had een treffer nodig om de wedstrijd weer open te breken, maar die viel niet. Malcolm Esajas had de 1-2 nog wel op zijn schoen, maar de spits schoot vrij voor de goal van Smits naast.
"NEC was wel wat beter, maar niet zodanig dat je kan spreken van een klinkende zege", meent keeper Van Dijk. "Wij maken gewoon wat te veel fouten in balbezit en we maken de kansen niet af."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.