Gladheid zaterdag in Brabant: ongelukken door ijzel en sneeuw

24 januari 2015 om 11:38 • Aangepast 21 november 2020 om 20:24
nl
Op veel plaatsen in Brabant was het zaterdagochtend verraderlijk glad. Dat komt door een combinatie van sneeuw, ijzel en regen, die vrijdagnacht en zaterdagochtend vroeg over onze provincie trok. Het weer zorgde voor gevaarlijke situaties op de weg. Er zijn verschillende ongelukken gebeurd.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) zijn er veel eenzijdige ongelukken gebeurd, waarbij de vangrail wordt geraakt. In de meeste gevallen raakte er niemand gewond.
Auto over de kopOp de A4 bij Bergen op Zoom raakte zaterdagochtend vroeg wel iemand gewond. Ook op de N2 bij Eindhoven gebeurde een ongeluk. Een auto gleed daar van de weg en sloeg over de kop.
In Budel-Schoot en Eindhoven belandden auto's door de gladheid in de sloot. Op de kruising van de Lissevenlaan en de Koningin Julianalaan in Waalre botsten drie auto's tegen elkaar. Niemand raakte gewond.
StrooienStrooiwagens van Rijkswaterstaat zijn vrijdagavond al preventief de weg op gegaan. Dat geldt ook voor sommige gemeenten in Brabant. Het is lastig strooien in de regen. Het zout spoelt dan snel weer weg.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Blijven strooienOok was het zaterdagochtend rustig op de weg, waardoor het zout niet goed werd ingereden. "We strooien net zo lang als de buien zich voordoen", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Trein- en vliegverkeerDe NS heeft vanwege het winterweer besloten om zaterdag de dienstregeling in het zuidoosten van het land aan te passen. Daarnaast hebben veel treinen vertraging en vallen er treinen uit door onder meer bevroren bovenleidingen. De NS adviseert reizigers om kort voor vertrek de reisplanner te bekijken.
De gevolgen van het winterweer voor het vliegverkeer bij Eindhoven Airport vallen mee. Sommige vluchten zijn vertraagd, maar de meeste vluchten vertrekken en arriveren volgens schema. Het vliegveld adviseert reizigers om de website van Eindhoven Airport en de website van de maatschappij waarmee je wilt vliegen in de gaten te houden.
Vanavond weer vorstZaterdagavond en -nacht gaat het weer vriezen. MeteoGroup waarschuwt voor plaatselijk gladheid door bevriezing van natte weggedeeltes of bevriezing van sneeuwresten.
Ook als de temperatuur buiten boven het vriespunt ligt, kunnen natte stukken op de weg bevriezen, omdat de grond erg koud is. Waar niet gestrooid wordt, wordt het dan glad

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.