Sport zaterdag: FC Eindhoven wint topper tegen FCK De Hommel, rentree Pieter Grimmelius

24 januari 2015 om 10:11
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor de rentree van Pieter Grimmelius bij zaalvoetbalclub FC Eindhoven en tennisster Indy de Vroome.
Geschreven door

Boekelman niet in buurt van medailleDe Nederlandse bobsleeteams hebben zaterdag in de wereldbekerwedstrijd in Sankt Moritz niet voor succes kunnen zorgen. Bij de vrouwen kwamen Marije van Huigenbosch en remster Melissa Boekelman uit Breda niet verder dan de veertiende plaats. Van Huigenbosch en Boekelman stonden na de eerste run voorlaatste, maar dankzij een geslaagde tweede run (twaalfde) eindigde het koppel alsnog als veertiende.
Eindhoven nadert koploper De HommelDe zaalvoetballers van FC Eindhoven hebben de topper tegen FCK De Hommel vrijdagavond met 5-2 gewonnen. Nick Kuylaars scoorde tweemaal voor de thuisploeg. De andere goals van FC Eindhoven kwamen op naam van Kenan Koseoglu, Karim Bali en Iliass el Attabi. Samir Makhoukhi en Mohammed Mejout scoorden voor FKC De Hommel. Doelman Pieter Grimmelius maakte tijdens dit duel zijn rentree in het doel van FC Eindhoven na negen maanden blessureleed. FCK De Hommel is nog steeds koploper, maar de voorsprong op Kemphanen is nu geslonken tot vier punten.
De Vroome onderuit in AmerikaIndy de Vroome is uitgeschakeld op het ITF-tennistoernooi in het Amerikaanse Daytona Beach. Het talent uit Cromvoirt moest vrijdagavond in de kwartfinale haar meerdere erkennen in de Russin Darja Kasatkina. De Vroome verloor de eerste set met 2-6. De tweede set eindigde in 5-7.
PSV/FC Eindhoven zakt wegDe voetbalsters van PSV/FC Eindhoven zakken weg in de BeNe League. Ze verloren vrijdagavond de competitiewedstrijd tegen Telstar met 3-1. Nadia Coolen redde de Eindhovense eer. PSV/FC Eindhoven hervatte de competitie vorige week ook al met een nederlaag. Toen was Lierse SK met 2-1 te sterk. PSV/FC Eindhoven staat nu achtste in de BeNe League. Een paar weken geleden was de club nog subtopper.
Bus kapot, duel Kemphanen afgelastDe competitiewedstrijd van de ijshockeyers van Dolphins Kemphanen in en tegen Heerenveen ging vrijdagavond niet door. De Eindhovense bus kreeg pech en moest terug. Of de wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet bekend. Dit hangt af van de reden van de afgelasting. Hier moet de ijshockeybond zich over buigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.