Spoedbijeenkomsten FNV voor medewerkers Pantein-Vivent en Thebe

24 januari 2015 om 15:06
Zorginstellingen behalen te veel winst blijkt uit onderzoek (Archieffoto).
Zorginstellingen behalen te veel winst blijkt uit onderzoek (Archieffoto).
Vakbond Abvakabo FNV organiseert maandagavond spoedbijeenkomsten voor medewerkers van Pantein-Vivent en Thebe. Ze kunnen vragen stellen over wat ze moeten doen als ze slechtere tarieven aangeboden krijgen dan ze nu hebben.
Geschreven door

Medewerkers van Thebe kunnen maandag om zeven uur ’s avonds terecht bij Boerke Mutsaers in Tilburg. Op datzelfde tijdstip wordt in Van der Valk Hotel Nuland een bijeenkomst georganiseerd voor medewerkers van Pantein-Vivent. Vakbondsbestuurder Karim Skalli vertelde dat in Alles Mag op Zaterdag op Omroep Brabant Radio.
Honderden euro’s verlies“Ik hoor heftige verhalen”, vertelde hij. “Ik spreek mensen die al twintig jaar in de zorg werken en nu al moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Hun uurloon wordt nu misschien teruggeschroefd van 13,50 euro per uur naar minder dan 10 euro per uur. Dat scheelt 400 of 500 euro in de maand.”
LEES OOK: SP gaat in Kamerdebat problemen bij thuiszorgorganisaties Pantein-Vivent en Thebe aan kaak stellen
Medewerkers van Thebe en Pantein-Vivent worden overgenomen door andere thuiszorginstellingen, maar krijgen dan waarschijnlijk wel lagere tarieven. Door bezuinigingen krijgen instellingen veel minder geld van de gemeenten dan voorheen.
StrijdbaarSkalli zegt dat de heftige verhalen ervoor zorgen dat hij nog harder zijn best wil doen voor deze mensen. “Ik ben niet wanhopig, maar wel strijdbaar. Deze thuiszorgmedewerkers springen niet alleen voor zichzelf in de bres, maar vooral ook voor hun cliënten”, vertelt hij.
“Wij willen dat er helemaal niet gesleuteld wordt aan de arbeidsvoorwaarden”, aldus Skalli. “Mensen die moeten wisselen van zorginstelling, moeten houden wat ze hebben. Het is raar als je voor hetzelfde werk opeens minder gaat verdienen. Het is niet alleen hulp, het gaat echt om zorg. Het is een vak.”

Wachten op privacy instellingen...