Video

Brabanthallen in Den Bosch vol met cowboys en indianen

24 januari 2015 om 18:34
nl
De Brabanthallen in Den Bosch zijn dit weekend vol met cowboys en Indianen. Ruim 10.000 mensen bezochten de Western Experience. Veel bezoekers waren gekleed met cowboyhoed en geruite blouse of lange jas. Ze genoten van een paardenshow, stonden samen te linedancen of gingen bij de vele marktkraampjes op zoek naar nieuwe western attributen.
Geschreven door

Het grootste country- en westernfestival van Europa trok allerlei verschillende bezoekers. Sommigen van hen irriteerden zich aan de carnavaleske outfits van andere bezoekers: "Vroeger zag je dat mensen meer in traditionele kleding kwamen, nu hebben ze gewoon carnavals-kleding aan. Het is dan wel in Brabant, maar voor dit festival is het zonde," zegt een bezoeker.
IndiaanCarnavalspak of niet, sommige bezoekers wisten er aardig de show mee te stelen. Zoals een volledig in indianenkleding gehulde man. Hij trok de aandacht van andere bezoekers. "Dit doe ik elk jaar, veel mensen willen een foto maken. Voor mij is het puur hobby, maar ik vind het wel leuk dat ik er aandacht door krijg."
Luxe SportwagenDe mogelijkheid om helemaal in de huid van een echte cowboy te kruipen is niet voor iedereen weggelegd. "Zie je mij al op een paard zitten en met een lasso gooien? Ik zit liever in een luxe sportwagen!" zegt een in kanariegele cowboyoutfit geklede bezoekster. Samen met een vriendin bezocht ze het festival. Dat deed ze vooral voor de gezelligheid. "Ik vind de sfeer wel leuk, die kleding hoort er dan een beetje bij. Mijn kleinkinderen moesten om me lachen. 'Oma gaat weer cowboytje spelen' zeiden ze."
Overigens kon ze zich wel vinden in de uitspraak van haar kleinkinderen: "Het is ook gewoon cowboytje spelen, we zijn allemaal een beetje cowboy!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.