PSV verstevigt koppositie na overwinning op SC Cambuur

25 januari 2015 om 00:47 • Aangepast 21 november 2020 om 20:24
PSV heeft zaterdag het fundament onder een mogelijke landstitel weer wat steviger gemaakt. De ploeg van trainer Phillip Cocu had weliswaar grote moeite met SC Cambuur, maar pakte wel opnieuw de winst: 1-2.

Daardoor kunnen de PSV'ers zondag met een comfortabele voorsprong van zeven punten voor de tv gaan zitten als concurrent Ajax tegen Feyenoord speelt.
Overtuigend was het opnieuw niet wat PSV liet zien, net als vorige week in Arnhem tegen Vitesse. De ploeg van Cocu zit echter in een fase waarin het ook slechte wedstrijden weet te winnen. Dinsdag ging het bij de bekerwedstrijd tegen Roda JC echter wel mis. In die wedstrijd kreeg een aantal basisspelers rust.
In Leeuwarden greep Cocu daarom terug op zijn vertrouwde opstelling. Ook die ploeg kende op het kunstgras in Friesland grote moeite met de ploeg van trainer Henk de Jong.
Eerste kans voor PSVCambuur wil altijd aanvallen en greep daarom ook PSV bij de keel. Al kreeg PSV al na twee minuten een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Uit een scherpe voorzet van Wijnaldum kon een inglijdende Depay net niet bij de bal om de score te openen.
PSV onder drukDe thuisclub liet de bal veel makkelijker rondgaan dan de Eindhovenaren, maar het verzuimde de kansen af te maken. Topschutter Bartholomew Ogbeche en huurling Sinan Bytyqi misten in het eerste kwartier twee open kansen om Cambuur op voorsprong te schieten. Het duurde zeker een half uur voordat PSV wat onder de aanhoudende druk van Cambuur uit kwam.

SpelhervattingZoals zo vaak dit seizoen sloeg de koploper toe uit een spelhervatting. Jetro Willems bracht een afgeslagen hoekschop vijf minuten voor rust opnieuw voor het doel en vond het hoofd van aanvoerder Georginio Wijnaldum, die de bal langs doelman Leonard Nienhuis kopte (0-1).
Cambuur ging na rust op zoek naar de gelijkmaker en drong PSV bij vlagen ver terug op eigen helft. De bal wilde echter maar niet goed vallen voor de thuisclub.

PSV gokte op de counter. Uit een van de spaarzame uitbraken besliste PSV het duel een kwartier voor tijd via een kopbal van Memphis Depay, die profiteerde van een uitglijder van Nienhuis (0-2). In blessuretijd deed Daniël de Ridder nog iets terug namens Cambuur.