Belastingakkefietje Addy van den Krommenacker opgelost: 'Enorme last van schouders, en nu weer door'

25 januari 2015 om 14:19
nl
Het was een stressvolle week voor de Bossche couturier Addy van den Krommenacker. Door een belastingschuld dreigde er een executieveiling van de inboedel van zijn winkel. Die is gelukkig van de baan, vertelt de couturier. “Morgen wordt het geld overgemaakt.”
Geschreven door

Dat lucht op. “Na zo’n week is dat een hele grote last van mijn schouders. Ik was natuurlijk ook druk bezig met de voorbereiding van mijn show ‘London Revisited’. Dan komt er al veel op je af, maar dit zorgde wel voor extra stress.” Van den Krommenacker is door anderen geholpen bij het voldoen van de belastingschuld. Hij zegt liever niet door wie.
“Maar ik ben er wel blij mee. Afgelopen week heb ik heel veel mensen gesproken die willen helpen en me ondersteunen”, vertelt Van den Krommenacker. “En als dan dat gevraagde bedrag maandagochtend wordt overgemaakt is het geregeld.” De modeontwerper had al jaren een schuld openstaan. Volgens hem wilde de belastingdienst in één keer geld zien, anders zou de inboedel van de winkel geveild worden.
Veel aandacht voor probleemEen groot deel van de stress kwam door de vele aandacht voor het akkefietje. “Ik was er niet op voorbereid dat het in de publiciteit kwam. Normaal wordt hier in stilte over onderhandeld, maar dit kwam meteen in het nieuws. Maar goed, daar moet je dan mee dealen. Nu kan ik weer vooruit kijken.”
Dit weekend blijft Van den Krommenacker thuis. “Ik heb genoeg te doen. Ik hou me natuurlijk bezig met mijn collectie en vanaf februari komen er rondreizende pop-up-stores van mij in verschillende grote vestigingen van de Bijenkorf. Ik heb veel positieve dingen en kan nu weer keihard aan de gang”, zegt een vrolijke ontwerper.
'Het is wel ergens goed voor'Uit het belastingakkefietje haalt de couturier ook goede dingen. “Het is altijd ergens goed voor, denk ik. Je moet af en toe wakker geschud worden. Ik durf ook wel te zeggen dat dit nooit meer gaat gebeuren, dat wil ik niet. Maar als je dan gisteren die 750 blije bezoekers van de show ziet en er is applaus, dan is dat wel even een mooi en emotioneel moment.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.