Video

Jeffrey Wijkhuisen uit Etten-Leur gooit hoge ogen en pakt wereldrecord dobbelstenen stapelen

25 januari 2015 om 16:33
nl
Er zijn van die recordpogingen waarvan je denkt: hoe kom je erop?! Jeffrey Wijhuisen uit Etten-Leur is zó leuk met dobbelstenen dat-ie een gooi wilde doen naar het wereldrecord dobbelstenen stapelen: dice stacking. Dat is het stapelen van vier dobbelstenen door middel van een beker en dat torentje vervolgens op een spijkerkop zetten. Om dat record te halen moest-ie dat minstens vier keer doen in een minuut. Het is hem gelukt!
Geschreven door

Uiteindelijk is het Wijkhuisen, een beroepsgoochelaar, gelukt om maar liefst zes torentjes te bouwen. De recordpoging van zondagmiddag is ook meteen een serieuze. De doelstelling van vier torentjes in een minuut tijd is namelijk dé doelstelling voor een officiële notering in het Guinness Book of Records.
Eerdere recordpogingDrie jaar geleden dobbelde Wijkhuisen ook al positief voor een record, al was het toen meer een officieuze poging. In 2011 deed hij namelijk mee aan het SBS6-programma 'Wedden Dat Ik Het Kan'.
Toen durfde hij te wedden dat-ie in 2,5 minuut zes torentjes kon bouwen op een spijkerkop. Dat werden er toen uiteindelijk acht.[youtube:body:http://youtu.be/Lz2jubbsA0g]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.