Overleden Bosschenaren rijden mee in Oeteldonkse carnavalsoptocht

25 januari 2015 om 17:51 • Aangepast 24 april 2020 om 22:53
nl
Tijdens de Oeteldonkse carnavalsoptocht op maandag 16 februari worden voor het eerst overleden Bosschenaren herdacht. Carnavalsvereniging 'Nooit op tijd thuis' rijdt in de optocht mee met de wagen: 'Ge schittert daor boven' Het is een eerbetoon aan overleden Bosschenaren voor wie het carnaval bij leven zeer veel betekende.
Geschreven door

De ontwerpers van carnavalsvereniging 'Nooit op tijd Thuis' hebben met het ontwerp 'Oeteldonk ge schittert daor boven', een eigen draai gegeven aan het centrale thema 'Oeteldonk ge schittert' dat refereert aan het bestaan van 132 jaar Oeteldonk.
Ze zijn er toch bij Bij de club laten ze overleden Bosschenaren die veel met het carnaval hadden op sterren schitteren. De 132 glimmende sterren met daarop de namen van overleden Oeteldonkers komen op de trekker die de praalwagen vooruit trekt. Op de wagen zelf staan drie reusachtige elfen.
"Ik denk dat er bij heel veel mensen langs de optocht emoties loskomen bij het zien van al die namen die in Oeteldonk toch heel bekend waren", zegt Sjef Bombeek van de Oeteldonkse club.
Veel aanvragen voor een ster Na een oproep op onder meer social media kreeg de carnavalsvereniging ruim zeshonderd verzoeken binnen om een naam op de wagen te krijgen.
"Uiteindelijk koos de NOTT voor de 'echte' Oeteldonker", vertelt Renate Hartogs van de club. "Daar hebben we uitdrukkelijk voor gekozen. De mensen die worden geëerd moeten echt iets hebben gehad met het Bossche carnaval."
Opa is er ook bij In de bouwhal van de Oeteldonksche club waar zaterdag en zondag een open huis werd gehouden staat Dave Sluiter een foto te maken van een ster. Op de ster staat de naam van zijn opa en datum van overlijden.
"Mijn moeder heeft het aangevraagd en het was gelijk goed. Carnaval was heel belangrijk voor mijn opa. Bij zijn uitvaart lag de Oeteldonkse vlag op zijn kist."
Wil je carnaval bij Omroep Brabant vieren? Hier lees je hoe je dat kunt doen!
Voor meer informatie over het mooiste feest van Brabant, neem je een kijkje op onze themapagina: omroepbrabant.nl/carnaval

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.