Ut giet oan! Carnavalsfeestje tijdens de Bredase Klûntocht - FOTO'S

25 januari 2015 om 18:32
nl
Bij carnavalsliefhebbers kriebelt het al: over drie kleine weken barst het gezellige volksfeest weer los. In de binnenstad van Breda vormde de Bredase Klûntocht zondag alvast een mooie opwarmer. Een superfeest waarbij duizenden uitgedoste deelnemers meedoen aan de tocht tussen de tot Friese steden omgedoopte cafés.
Geschreven door

Hier en daar lag nog een restje sneeuw, maar een strenge winter lijkt er voorlopig niet in te zitten. Toch had het gros van de klûners een felgekleurd skipak aan, of schaatsen om de nek. Samen met dweilorkestjes zwierden ze van Bartlehiem naar Bonkevaart.
Klûnkruisje De deelnemers kopen bij de kassa een Klûnkaart. Bij ieder café - dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot Friese stad of dorp - krijg je een stempel als je er een drankje koopt. Is de kaart vol, dan ligt, net als bij de echte Elfstedentocht, het unieke Klûnkruisje klaar.
FotoreportageOnze fotografe klûnde ook mee tussen het feestgedruis. De fotoreportage is hier te bekijken.
Het thema van de Bredase Klûntocht was dit jaar 'Klûnen meej Sterruh!' Jaarlijks lopen zo'n vierduizend feestvierders de winterse tocht. De meesten zijn er ieder jaar bij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.