Foto herdenkingsplek familie Wals in Neerkant onderscheiden bij verkiezing Zilveren Camera - Omroep Brabant

Foto herdenkingsplek familie Wals in Neerkant onderscheiden bij verkiezing Zilveren Camera

26 januari 2015 om 09:03
nl
Een foto van de herdenkingsplek voor de familie Wals in Neerkant is zondag bij de verkiezing van de Zilveren Camera verkozen tot beste foto in de categorie Binnenlands Nieuws Enkel. Op de foto is een groepje meisjes te zien bij het monument voor het gezin uit Neerkant dat omkwam bij de vliegramp met de MH17 in Oekraïne.
Geschreven door

Een serie foto’s van Hille Hillinga die de aankomst van de kisten met stoffelijke resten van slachtoffers van de ramp op vliegbasis Eindhoven in beeld brengt, werd bekroond met de eerste prijs in de categorie Binnenlands Nieuws Serie.
De ramp met de MH17 overheerste de verkiezing voor de meeste prestigieuze prijzen voor fotojournalisten in Nederland. Zo won fotograaf Pierre de Crom de belangrijkste prijs, de Zilveren Camera, met zijn serie foto’s die hij maakte voor het persbureau ANP op de rampplek in Oekraïne.
Anton Vos derdeFotograaf Anton Vos uit Meeuwen was genomineerd in de categorie Sport Enkel met een foto van zijn zus, meervoudig wereldkampioene wielrennen en veldrijden Marianne Vos. Hij werd uiteindelijk derde.
Voor de Nationale Portretprijs was een foto van PSV-speler Georginio Wijnaldum van de Eindhovense fotograaf Mike Roelofs genomineerd. Hij werd uiteindelijk vijfde.
Foto van Ireen Wüst in de prijzenDe serie foto’s van Pim Ras die de Nederlandse schaatssuccessen op de Olympische Spelen in Sotsji laat zien, won in de categorie Sport Serie. Hierbij onder meer een foto van schaatsster Ireen Wüst uit Goirle.
Voor de Zilveren Camera waren 42 foto's genomineerd, verdeeld over zeven categorieën zoals binnenlands nieuws, entertainment, sport en portretten. De prijs werd voor de 62e keer uitgereikt.
De winnende en genomineerde foto's zijn de komende vijf weken te zien in het Fotomuseum in Den Haag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.