Parktheater Eindhoven is 'Theater van het Jaar' volgens de Vrije Theaterproducenten

26 januari 2015 om 13:30
nl
Het Eindhovens Parktheater heeft maandag aan het begin van de middag de onderscheiding 'Theater van het Jaar' binnengehaald. Die prijs wordt elk jaar uitgereikt door de Vereniging van Vrije Theaterproducenten. Het Chassétheater in Breda was ook voor de titel genomineerd. In 2012 stond het Parktheater ook al eens op de short-list.
Geschreven door

De prijsuitreiking was maandagmiddag in het Utrechtse Beatrixtheater op een beurs van de Vereniging van Vrije Theaterproducenten. Dat is een vereniging van bedrijven die theater- en muziekvoorstellingen maken. Samen zijn ze verantwoordelijk voor ongeveer zestig procent van de voorstellingen die in de Nederlandse theaters zijn te zien
Bijzondere stoelAls trofee krijgt het Eindhovens Parktheater een bijzondere stoel mee. Die stoel blijft een jaar in het theater staan en moet dan worden doorgegeven aan de volgende winnaar. Vorig jaar stond die stoel in het Zaantheater in Zaandam.
Het Eindhovense Parktheater viert dit seizoen de vijftigste verjaardag. De Eindhovense stadsschouwburg werd in 2007 opgeknapt en vernieuwd. Het gebouw kreeg er toen de Philipszaal bij, een theaterzaal met plaats voor 500 toeschouwers voorzien van de nieuwste theatertechniek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.