Moord op Rob Zweekhorst in Opsporing Verzocht, mogelijk verband met liquidatie Rinus Moerer

26 januari 2015 om 13:44 • Aangepast 24 april 2020 om 22:55
nl
Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag opnieuw aandacht aan de moord op de 44-jarige GGZ-directeur Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs.
Geschreven door

De politie zegt in het tv-programma onder meer dat er een verband is met een dodelijke schietpartij in Steenbergen in april 2014. Bij die schietpartij werd de 68-jarige Rinus Moerer geliquideerd. Hij werd op straat vijf keer beschoten door een man op een motorscooter.
Liquidatie Rinus MoererDe moord op Rob Zweekhorst vond plaats op 1 januari 2014. In het onderzoek is al duidelijk dat Zweekhorst slachtoffer is van een persoonsverwisseling. De politie zegt behalve de link met de liquidatie van Rinus Moerer in Steenbergen nog meer informatie te hebben over de mogelijke achtergronden van beide zaken.
In het tv-programma zijn uitgebreide reconstructies te zien van beide zaken. Daarbij is er speciale aandacht voor de gebruikte voertuigen.
15.000 euro beloningDe weduwe van Zweekhorst deed in december nog een oproep aan het publiek om alle informatie te delen die kan leiden tot het oplossen van de moord op haar man. “Ik hoop dat er iemand is, die nog ergens een greintje empathie in zijn lijf heeft zitten. Meld het, desnoods anoniem. Doe wat. Zodat mijn kinderen weer kunnen opstaan en doorgaan”, aldus de vrouw.    Er was eerder al een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.