Video

Biljartclubs 'vergrijzend' Zundert naarstig op zoek naar nieuwe aanwas

26 januari 2015 om 19:37
nl
Zundert heeft een naam hoog te houden wat biljarten betreft. Tal van toernooien worden er gespeeld en de gemeente heeft echt een biljarttraditie. Opmerkelijk is nu dat de leerlingen van de middelbare school Mencia Sandrode biljartles krijgen.
Geschreven door

Het is een initiatief van huiswerkbegeleider Cees Klijn. Klijn is zelf biljarter en merkte dat er maar weinig jongeren biljarten. En omdat biljarten alles met wiskunde te maken heeft, was het idee snel geboren. Maandag kregen de leerlingen les in het Zundertse café De Ossekop.
Talent koesterenInstructeurs en ervaren biljarters waren aanwezig om de jongeren enthousiast te maken. Bij de één lukte dat beter dan bij de ander. Vooral de meiden waren nog wat terughoudend. Volgens Cees Klijn komt dat wel goed.
Hij ontdekte vorige week een talent. "Het meisje had nog géén vijf minuten een keu vast en maakte vijf caramboles. Dit soort talenten koesteren we", zo zegt een trotse huiswerkbegeleider.
BiljarttafelsDe schoolleiding is ook enthousiast en overweegt nu een aantal biljarttafels in het Zundertse schoolgebouw te plaatsen. Dit tot groot genoegen van de Zundertse biljarters. "Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het spelletje",zo zegt één van hen. "Zo komen wellicht nieuwe talenten vanzelf boven drijven".
Dat de leerlingen op een maandagmiddag in de kroeg zaten, wil niet zeggen dat er ook gedronken kon worden. Het bleef bij een watertje en hooguit een kopje thee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.