Video

Marathonschaatser Ruud Aerts uit Riel zet na dit seizoen punt achter carrière

26 januari 2015 om 18:13
nl
Ruud Aerts uit Riel stopt na dit seizoen met marathonschaatsen. Aerts debuteerde begin 2000 bij de A-rijders. Sindsdien won de 35-jarige Rielenaar verschillende grote wedstrijden, waaronder de natuurijsklassieker Veluwemeertocht en de Aart Koopmans Memorial op de Oostenrijkse Weissensee.
Geschreven door

Aerts is op dit moment in Oostenrijk waar woensdag op het natuurijs van de Weissensee het NK wordt gehouden. Zaterdag wordt  daar ook de alternatieve Elfstedentocht verreden.
Alles gevenAerts liep al een tijdje rond met de gedachte om te stoppen. Dat moment is nu gekozen. "Ik wil iedere wedstrijd honderd procent kunnen geven. Als dat niet meer lukt dan stop ik ermee", laat Aerts vanuit Oostenrijk weten.
Ruud Aerts is niet de enige Brabantse marathonschaatser die stopt. Ook de broers Jochem en Nick Uithoven houden het marathonschaatsen voor gezien. Beiden werden onlangs vader en zijn komend jaar niet in het peloton te vinden. Hun ploeg Snelle Jelle houdt op te bestaan. De sponsor, onderdeel van Koninklijke Pijnenburg B.V, stopt na twee jaar met sponsoring.
Koen Lankhaar is ploegleider van de 'Brabantse' ploeg. Hij zei zondag in Sportlunch teleurgesteld te zijn. "We hebben rond de 40.000 euro nodig om de ploeg te draaien. Sponsoren staan helaas niet in de rij. Zoals het er nu naar uitziet is dit het einde van de ploeg." Ook Lankhaar houdt het na dit seizoen voor gezien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.