Recordaantal 'excellente scholen' in Brabant: zeventien scholen krijgen predicaat

26 januari 2015 om 18:48
nl
Een recordaantal van zeventien scholen in Brabant heeft maandag het stempel 'excellent' gekregen. In de lijst van het ministerie van Onderwijs staan tien Brabantse nieuwkomers.
Geschreven door

Jaarlijks worden de predicaten uitgereikt aan scholen die op verschillende gebieden uitblinken.
BasisscholenBasisscholen De Haren in Den Bosch en GBS De Halm in Almkerk zijn twee van die nieuwkomers. Het Kwadrant in Bergen op Zoom, OBS De Straap in Helmond en De Grebbe in Bergen op Zoom behouden het predicaat.
Dit jaar krijgt het KentalisTalent in Vught voor speciaal onderwijs ook het predicaat.
Middelbare scholenIn het voortgezet onderwijs zijn er ook nieuwkomers in Eindhoven, zoals de havo-afdeling van het Christiaan Huygens College, de havo- en vwo-afdelingen van het Eckart College en de vwo-afdeling van het Lyceum Bisschop Bekkers in Eindhoven.  
Ook de vmbo-afdeling van het Jan van Brabant College in Helmond is nu een excellente school. Twee vestigingen van het Metameer in St. Anthonis en Boxmeer hebben ook het predicaat gekregen.
Het Stedelijk College in Eindhoven krijgt behalve voor haar vwo-afdeling, dit jaar ook het predicaat 'excellent' voor haar havo. Het Pius X-college in Bladel en het Merletcollege in Mill behouden hun predicaat van vorig jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.