Heldhaftige man gezocht die na gewelddadige straatroof in Eindhoven de overvaller achtervolgde - Omroep Brabant

Heldhaftige man gezocht die na gewelddadige straatroof in Eindhoven de overvaller achtervolgde

26 januari 2015 om 19:15
nl
De politie is op zoek naar een ‘heldhaftige man’ die in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 december van vorig jaar in Eindhoven een straatrover achtervolgde. Bureau Brabant besteedt maandagavond aandacht aan de zaak en laat in een reconstructie zien wat er die bewuste nacht precies is gebeurd.
Geschreven door

Op de beelden is te zien hoe het slachtoffer, een 21-jarige man, van een avondje stappen naar huis loopt. Hij besluit nog even geld op te nemen bij een pinautomaat van ABN Amro op de Aalsterweg. De man komt niet aan pinnen toe. Vanuit het niets wordt het slachtoffer door iemand vastgepakt en bedreigd.
Politie vermoedt wie de dader isDe overvaller sleurt hem naar de pinautomaat en eist geld. Na het pinnen gaat de dader er op zijn fiets vandoor. Een oudere man, ook op een fiets, ziet het van een afstandje gebeuren en zet de achtervolging in. Hij ziet de overvaller iets weggooien. Even later blijkt het de bankpas van het slachtoffer te zijn.
Niet veel later neemt de getuige contact op met de politie. Hij vertelt dat hij een vermoedelijke straatroof heeft gezien. Omdat de man liever niet zijn naam wilde achterlaten, weet de politie niet wie hij is. In Bureau Brabant roept de politie de man op zich alsnog te melden. De politie vermoedt wie het is, maar heeft een getuigenverklaring nodig om dat te bevestigen.
Tips?De dappere achtervolger is een man van rond de 45 jaar. Hij is kalend en droeg die avond een rode jas. De dader is lichtgetint, heeft donker haar en droeg een zwarte jack en een zwarte broek. Hij had witte oordopjes bij zich. Wie meer informatie heeft, wordt verzocht te bellen met het telefoonnummer 0900-8844.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.