Video

Agenten met kogelwerende vesten trekken wapen bij arrestatie Breda: ‘Kom uit de auto, nu!' [VIDEO]

26 januari 2015 om 22:01 • Aangepast 21 november 2020 om 20:22
nl
Op de Vincent van Goghstraat in Breda zijn maandagavond een man en een vrouw aangehouden. Ze worden verdacht van handel of bezit van drugs. Ook zouden ze wapens hebben. De politie achtervolgde de Mercedes waarin de verdachten zaten en hield de auto tegen.
Profielfoto van
Geschreven door

De zwarte wagen werd door meerdere politiewagens met loeiende sirenes klemgereden. De agenten stapten uit en sommeerden met getrokken pistolen de verdachten uit de wagens te stappen. De dienders schreeuwden: 'Kom uit de auto!', 'Stoppen!', ‘Luisteren!’ en 'Ga op je knieën zitten!'.
Straat afgeslotenDe arrestatie, die rond kwart voor acht plaatsvond, trok veel bekijks in de straat. Tientallen buurtbewoners keken toe hoe de man en de vrouw met de handen op hun hoofd op de grond zaten. Zonder zich te verzetten, werden ze geboeid in een arrestantenbus afgevoerd.
De politie heeft de zwarte Mercedes naar het politiebureau gebracht voor verder onderzoek. De arrestatie duurde ongeveer twintig minuten, meldt een ooggetuige. De Vincent van Goghstraat was tijdens aanhouding in beide richtingen afgesloten voor verkeer.
Massaal op de beenDe aanhouding was onderdeel van een zoekactie eerder op de avond. Daarom was de politie massaal op de been. Zeker zeven politiewagens werden ingezet.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.