Gemeenteraad Tilburg: 'Rustiger aan met de afvalboetes'

26 januari 2015 om 23:55
nl
De gemeente Tilburg moet minder snel boetes uitdelen aan mensen die hun afval niet goed scheiden. Daarnaast moet er méér voorlichting worden gegeven over het scheiden van afval. Die opdracht kreeg wethouder Berend de Vries maandagavond van de Tilburgse gemeenteraad.
Geschreven door

Veel Tilburgers waren laaiend afgelopen week. Zij kregen een waarschuwing of zelfs een fikse boete wegens het slecht scheiden van afval. De volledige Tilburgse gemeenteraad vindt nu dat het moet beginnen met voorlichting en dat verantwoordelijk wethouder Berend de Vries zelfs de reeds uitgedeelde boetes opnieuw moet bekijken.
Zoveel mogelijk boetesHet systeem is niet waterdicht. Zo claimen er mensen dat buren verkeerd afval in hun container stoppen en dat zij dan een boete krijgen. Daar moet volgens de gemeenteraad naar gekeken worden. Commissielid Marjet Pals: “Ik sprak zo’n controleur en vroeg hem wat zijn taak was, zoveel mogelijk boetes geven."
Afval scheiden en daar op controleren moet ook volgens de gemeenteraad goed en zorgvuldig gebeuren. Paulus Oerlemans van GroenLinks: "Maar het doel daarbij moet zijn het verbeteren van afvalscheiding en niet het uitdelen van zoveel mogelijk boetes."
Voortaan wel legenWethouder Berend de Vries: "We gaan ervoor zorgen dat mensen beter weten wat er van hen gevraagd wordt op het gebied van afvalscheiding. Daarnaast legen we voortaan ook de containers van mensen die hun afval nét niet perfect scheiden."
Hij gaat verder: "Ik zal de reeds uitgedeelde boetes op verzoek van de raad nogmaals beoordelen. Maar mijn inschatting is dat van de zeven mensen die een boete hebben gehad, de meesten deze ook tegemoet gaan zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.