‘Kerncentrale Doel vormt regelrechte bedreiging voor Bergen op Zoom’

27 januari 2015 om 01:32
nl
De kerncentrale Doel in België, vlakbij de Brabantse grens, vormt een 'regelrechte bedreiging' voor Bergen op Zoom en omliggende steden en dorpen. Dat vindt de Bergse fractie van de VVD. De Tweede Kamerfractie van de VVD heeft op advies van de Bergse fractie Kamervragen gesteld omdat ze zich zorgen maken over de veiligheidsscenario's. De Bergse politiek buigt zich dinsdag over het dossier.
Geschreven door

De VVD beroept zich onder meer op een rapport van Greenpeace over het (dreigende) gevaar rondom kerncentrale Doel en andere kerncentrales. De partij maakt zich met name zorgen over de berichten dat het ongeluk bij Doel een 'terroristische aanslag' zou zijn geweest.
De PvdA Brabant zei eerder zich ook zorgen te maken over de veiligheid van de kerncentrale.
'Zuiden van Nederland onbewoonbaar'Volgens de VVD schetst het rapport van Greenpeace een 'ontluisterend beeld' over de noodplannen van de kerncentrales. Een eventuele kernramp bij Doel zal als gevolg hebben dat het zuiden van Nederland 'onbewoonbaar wordt', stelt fractievoorzitter Gertjan Huismans.
De partij zegt blij te zijn dat burgemeester Frank Petter het signaal heeft opgepakt en een brede conferentie gaat organiseren om beweging te krijgen in dit dossier. De VVD gaat woensdag in de algemene commissievergadering pleiten om deze 'problematiek' op de agenda te zetten, als minister Henk Kamp begin februari een bezoek brengt aan Bergen op Zoom.
Storingen in netwerkDoor de problemen met de kerncentrale in Doel houdt België de komende maanden rekening met storingen in het energienetwerk. De inwoners hebben allerlei tips gekregen over hoe ze stroom kunnen besparen, in de hoop het netwerk zo min mogelijk te belasten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.