Video

Eigenaar dierenpark Zoo Parc in Overloon failliet verklaard, park blijft voorlopig open

27 januari 2015 om 02:09
nl
Zodiac Zoos, de eigenaar van dierenpark Zoo Parc in Overloon, is failliet. De rechtbank in Arnhem heeft het faillissement maandag uitgesproken. Zodiac Zoos was de overkoepelende organisatie van diverse dierenparken in Nederland.
Geschreven door

Het faillissement heeft vooralsnog geen gevolgen voor het dierenpark in Overloon. Voorlopig blijft het park open. Er zijn al gesprekken gaande met kandidaten die de parken over willen nemen. Zo hebben zich oud-dierenverzorgers gemeld die 'hun' dierentuin wel zouden willen kopen.
Het UWV betaalt de medewerkers en een bank springt bij om te zorgen dat ook de dieren verzorgd worden.
Slecht weerDoor teruglopende bezoekersaantallen zijn verschillende dierenparken in Nederland in financiële problemen geraakt, ook die van Zodiac Zoos. Daarnaast kwam de organisatie in slecht weer door de nasleep van het faillissement van de kasteeltuinen in Arcen.
ZooParc Overloon vertelde vorig jaar aan Omroep Brabant tevreden te zijn over de bezoekersaantallen. "Wij houden onze prijs redelijk stabiel. We bestaan nog niet zo heel lang, maar wij merken dat we blijven groeien. Geen afname", vertelde een woordvoerder toen.
Voormalig eigenaar BestZooZodiac Zoos was drie jaar lang ook de eigenaar van BestZoo in Best. In 2010 werd het dierenpark gekocht door Jos Nooren, die veel nieuwe exotische dieren naar BestZoo wilde brengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.