Harry van Raaij: 'Michael van Praag is een zegen voor de FIFA'

27 januari 2015 om 08:31
nl
Harry van Raaij heeft enthousiast gereageerd op de kandidatuur van Michael van Praag voor het voorzitterschap van de FIFA, de wereldvoetbalbond. "Dit is goed nieuws. Als ik mocht stemmen, had hij mijn stem", aldus Van Raaij die als voorzitter van PSV veel te maken had met zijn toenmalige collega van Ajax.
Geschreven door

In De Telegraaf is Harry van Raaij erg positief over Michael van Praag. "Met Michael heb ik altijd heel prettig samengewerkt. We hadden onze eigen belangen maar waren fijne collega's. Ik zat ook met Michael in het sectiebestuur betaald voetbal."
Volgens Van Raaij zou Van Praag de ideale leider zijn van de FIFA. "Hij wil zelf geen prominente rol, maar wil volop samenwerken met zijn medebestuurders. Een zegen voor het voetbal."    
'Moedig en standvastig'De beslissing van Van Praag om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de FIFA getuigt volgens Van Raaij van lef. Van Praag bekritiseerde de huidige voorzitter van de FIFA en zijn beleid openlijk. "Dat was heel moedig van Michael. Als nu niemand van de grote Europese landen het aandurft om een gooi naar het voorzitterschap te doen, is dit een goed signaal van Michael. Als hij geen voorzitter wordt, is hij in ieder geval standvastig gebleken."
TegenwichtHet wordt volgens Van Raaij een zware strijd. "Hopelijk durven nu veel landen tegen Blatter in opstand te komen. Van Praag weet met welke middelen Blatter aan zijn stemmen komt. Het is nu zaak met z'n allen een tegenwicht te bieden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.