Gemeente Roosendaal verlengt gebiedsverbod voor 18-jarige 'raddraaier'

27 januari 2015 om 11:35
nl
Het gebiedsverbod dat een 18-jarige inwoner van Roosendaal opgelegd kreeg voor winkelcentrum de Lindenburg in de wijk Langdonk in zijn woonplaats wordt met drie maanden verlengd.
Geschreven door

De man, die door de gemeente een 'raddraaier' wordt genoemd, is daardoor tot eind april niet welkom. De Roosendaler heeft een geldende gebiedsontzegging aan zijn laars gelapt. Ook was hij deze maand meerdere keren betrokken bij incidenten.
'Aan de regels houden'"De overheid tolereert dergelijk wanstaltig gedrag echt niet",  zegt burgemeester Jacques Niederer. "Deze jongen vormt nog altijd een ernstige bedreiging voor een ordelijke gang van zaken in de samenleving en daarmee de openbare orde. Hij dient zich aan de regels te houden, zoals iedereen. Zo niet, dan treden wij consequent op."
Twee keer eerder een gebiedsverbodDe man kreeg al twee keer eerder een gebiedsverbod opgelegd. Dat gebeurde voor aanhoudend overlastgevend gedrag en verstoring van de openbare orde.
De eerste keer moest hij veertien dagen wegblijven, de tweede keer werd hem een verbod opgelegd op grond van de zogenoemde Voetbalwet. Die maatregel wordt nu dus verlengd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.