1200 klachten in een week over bussen Arriva, toch tevreden over invoering nieuwe dienstregeling

27 januari 2015 om 13:46
nl
Busbedrijf Arriva heeft in de eerste week van de nieuwe dienstregeling ongeveer 1200 klachten gekregen van reizigers. De klachten gaan vooral over busritten in de avond en in het weekend die sinds vorige maand geschrapt zijn. Toch is de provincie tevreden over de invoering van de nieuwe dienstregeling.
Geschreven door

Dat staat in een brief die de Geduteerde Staten schrijven als antwoord op vragen van PvdA. De eerste week van de nieuwe dienstregeling was duidelijk nog wennen. Van zondag 14 tot en met donderdag 18 december kwamen er zo'n drieduizend reacties binnen bij Arriva. Daarvan waren er dus 1200 klachten.
'Klachten nu op normaal niveau'Inmiddels is het aantal klachten en reacties flink gedaald. Momenteel ligt het op ongeveer dertig reacties per dag en dat is volgens de Gedeputeerde Staten normaal voor de tijd van het jaar.
Ondanks de klachten zijn de Staten tevreden over de invoering. "In een relatief kort tijdsbestek na de definitieve gunning is het gelukt om op 14 december volledig inzetbaar van start te gaan. In één nacht zijn vierhonderd bussen aangeleverd en is er ruim duizend man personeel aangeleverd. Ondanks dat voor het overgrote deel van het personeel zowel de werkplek, werkgever, het materieel en de dienstregeling nieuw was, hebben bijna alle bussen volgens dienstregeling gereden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.