In Breda gearresteerde man en vrouw komen uit Kerkrade en hadden geen wapens bij zich - Omroep Brabant

In Breda gearresteerde man en vrouw komen uit Kerkrade en hadden geen wapens bij zich

27 januari 2015 om 13:57
nl
De man en vrouw die maandagavond in de Vincent van Goghstraat in Breda werden gearresteerd, zijn 55 en 51 jaar oud en komen uit Kerkrade. De politie arresteerde ze vanwege een recherche-onderzoek. De twee werden verdacht van vuurwapenbezit, maar ze hadden geen wapens bij zich, zo meldt de politie dinsdag. Wel troffen agenten een kleine hoeveelheid harddrugs in de auto aan.
Geschreven door

Omdat de politie rekening hield met de mogelijkheid dat de man en vrouw wel wapens bij zich hadden, gebruikte de politie getrokken wapens bij de arrestatie en hielden de verdachten daarmee onder schot.
'Op je knieën!'De auto waarin de verdachten zaten, werd klemgereden en omsingeld. De agenten schreeuwden: 'Kom uit de auto!', 'Stoppen!', Luisteren!' en 'Ga op je knieën zitten!'.
De arrestatie trok veel bekijks. Volgens de politie verliep de arrestatie volgens een standaardprocedure die wordt toegepast bij het aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. "De agenten houden daarbij, van achter een dekking, de verdachten onder schot."
[YouTube:body:http://youtu.be/muwwdX_GoX0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.