Dertig maanden celstraf voor Helmonder die brand wilde stichten bij SanSoleil Oss

27 januari 2015 om 14:49 • Aangepast 24 april 2020 om 22:58
nl
Een man uit Helmond is veroordeeld tot 30 maanden celstraf voor het voorbereiden van brandstichting bij zonnestudio SanSoleil in Oss. De man had in de nacht van 28 maart een aantal jerrycans klaargezet bij de zaak. Hij liep tegen de lamp omdat voorbijgangers dit hadden gezien.
Geschreven door

Nog voordat hij de brand kon stichten werd hij aangehouden. Bij de behandeling van de zaak eiste de officier van justitie een gevangenisstraf van 8 jaar.
De man zou ook betrokken zijn geweest bij een brand in een Valkenswaards café. Ook zou hij verantwoordelijk zijn voor een aantal autobranden in Eindhoven en Helmond. Maar voor deze zaken is niet voldoende bewijs geleverd.
Groot gevaarDe rechtbank in Den Bosch hield er rekening mee dat er extra gevaar zou kunnen ontstaan omdat er ook mensen in het pand woonden. Ook dreigde er gevaar voor de bewoners van de appartementen boven de zonnestudio.
De 30-jarige man is een bekende van de politie. Hij is al eerder veroordeeld tot langdurige straffen vanwege het gebruik van geweld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.